Передплата 2024 ВЗ

Він у режимі стресу 24/7: Резніков про Зеленського

  • 13.07.2024, 19:30
  • 617

Колишній міністр оборони України Олексій Резніков розповів, що президент Володимир Зеленський мало спить та постійно перебуває у стані стресу. Однак попри це йому вдається тримати в голові великий обсяг інформації та мати гарну пам’ять

Фото: УП
Фото: УП

Про це він сказав у коментарі для Reuters.

За його словами, президент постійно має сумку зі змінним одягом і зубною щіткою, оскільки часто не знає, де буде ночувати.

«Це повсякденне життя президента — порушений сон. Це консультації вночі і виступи перед парламентами, сенатами незалежно від часу. Він перебуває в режимі стресу 24 години на добу, сім днів на тиждень — це нескінченний марафон», — каже ексміністр.

Однак Резніков відзначив, що Зеленський тримає в голові великий обсяг інформації, а також «швидко схоплює всі деталі та нюанси» — це, мовляв, дало йому змогу швидко опанувати англійську мову.

Журналісти Reuters також поспілкувалися з іншими посадовцями, які працювали з Зеленським, та його друзями. Так, вони зазначають, що за час війни з росією український президент «став жорсткішим і рішучішим» та «менш терпимим до помилок».

За словами неназваного високопоставленого європейського чиновника, який вів переговори з Зеленським, у нього зростає параноя щодо ймовірних замахів на нього та спроб росії дестабілізувати українське керівництво.

Ще один член команди українського президента розповів журналістам, що той не терпить непідготовленості. За його словами, Зеленський звільнив своїх помічників під час зустрічі на початку року, на якій планували інформаційну кампанію щодо мобілізації.

«Якщо він побачить, що люди не готові або суперечать один одному, він скаже: „Забирайтеся звідси. У мене немає на це часу“», — сказав неназваний член команди Зеленського.

Схожі новини