Передплата 2024 «Добрий господар»

Буданов прокоментував атаки рф з півночі

  • 13.07.2024, 17:45
  • 449

Ситуація з атаками рф на Україну з півночі загострюється

Фото: РБК
Фото: РБК

Про це заявив керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов в інтерв'ю виданню NV.

«Якщо я почну відповідати на це запитання (про атаку рфз півночі - ред), ми з вами ще спровокуємо паніку. Скажімо так: проблеми є, вони мають тенденцію до загострення», — сказав він, відповідаючи на запитання, чи вплинуть плани РФ мобілізувати ще 300 тисяч своїх громадян на наступ загарбників на сході та півночі в найближчі місяці.

За його словами, катастрофи немає, але «не бачити проблем не вийде».

«Розумієте, це така для мене трохи анекдотична ситуація. Бо коли всі два роки кричали, що зараз із півночі буде атака, ми всім казали, що цього не буде. Нічого не було. У той момент, коли ми сказали, що зараз буде атака з півночі, всі одразу — а може, не буде?» — зауважив Буданов.

За даними Генштабу ЗСУ, станом на 13 липня на Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін — ознак формування наступальних угруповань противника немає.

У штабі також повідомили, що на кордоні з Чернігівською та Сумською областями противник зберігає військову присутність, здійснює обстріли населених пунктів зі своєї території, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України.


Джерело: NV

Схожі новини