Передплата 2024 «Добрий господар»

У Червонограді реалізовують туристичний промоційний проєкт

  • 12.07.2024, 17:45
  • 358

На стінах Червоноградського військового ліцею Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного зобразили два патріотичні мурали

Фото: ВЗ
Фото: ВЗ

Управління туризму та курортів спільно із туристичним середовищем розробили концепцію та започатковують проєкт «СтрітАртЧервоноград: мистецтво, що трансформує місто».

Як розповів під час брифінгу у Львівській ОВА керівник управління туризму та курортів Львівської ОВА Тарас Лозинський, ідея полягає у створенні муралів, які перетворюють сірий простір на виразний та захоплюючий ландшафт, який вражає своєю красою, емоційною насиченістю та соціальним змістом.

У планах змінити шаблонну думку про Червоноград, як промислове, шахтарське місто та позиціонувати його, як арт-столицю України.

У результаті створять туристичні маршрути муралами.

«Ми вже розробили тематику перших трьох маршрутів. Перший стосується міжнародних партнерів та країн, які допомагають нашій країні протистояти ворогу, інший — про найбільш пам’ятні події, які супроводжували наших бійців та народ на шляху до збереження нашої країни та незалежності. Окрім цього, цей край багатий на майстрів, чиї ремесла створюють мистецьке обличчя нашого регіону, зберігаючи та популяризуючи культурну спадщину: гончарство, писанкарство, різьбярство — це ще одна ідея для маршруту», — розповів Тарас Лозинський.

Перші два мурали зобразили на стінах Червоноградського військового ліцею Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Мурали під назвою «Вони вистояли, щоб ми перемогли» ілюструють видатних українських постатей, які боролись за свою ідентичність в різні епохи і показують, що сьогодні наше завдання — це продовження боротьби задля незалежності та суверенітету, а також молоде покоління хлопців, які обрали свій життєвий шлях стати професійними військовими на захист своєї Батьківщини.

За ескіз муралів голосували самі ліцеїсти.

Як розповіла художниця Наталя Пальчинська, робота над муралами тривала упродовж трьох місяців. Для їх створення запросили художників з організації Sacred Universe.

Партнером у реалізації перших муралів стала Благодійна організація «Благодійний Фонд Козицького».

Схожі новини