Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У білорусі заявили про «напруженість» на кордоні з Україною

  • 29.06.2024, 16:00
  • 262

У Міністерстві оборони білорусі стверджують, що протягом останніх тижнів Україна стягує війська до кордону, а також мінує території та будує інженерні загородження. Там кажуть, що ситуація «непроста», однак «провокацій» поки не зафіксували

Фото: ТСН
Фото: ТСН

Про це розповів начальник Генерального штабу Збройних сил та перший заступник міністра оборони білорусі Павло Муравейко.

За його словами, ситуація на кордоні з Україною «змінюється щодня, причому не на краще»: з українського боку там начебто фіксують «нічим не обґрунтовану і поки що незрозумілу» активність.

У місто Овруч на Житомирщині нібито прибули українські спецпризначенці 1 президентської бригади. Командувач Сил спеціальних операцій білорусі Вадим Лукашевич теж сказав про розміщення в Житомирській області американських бойових машин піхоти, реактивних систем залпового вогню, важкої далекобійної артилерії та іншої техніки.

«Спецпідрозділи поблизу державного кордону завжди насторожують. І це ті об'єкти, які формують реальні виклики, здатні наситити нашу територію диверсійно-розвідувальними групами, здатні проводити провокації», — вважає начальник Генштабу білоруської армії.

Він також розповів про начебто пересування військ та польоти безпілотників на кшталт «Байрактара» поблизу українсько-білоруського кордону. А втім, наразі «явних провокацій» там не відбулося, хоча на тлі цього до кордону почали перекидати війська білорусі.

Схожі новини