Передплата 2024 «Добра кухня»

Віряни зі Світязя не підтримали перехід парафії до ПЦУ: священник напідпитку розгулював пляжем

  • 27.06.2024, 15:35
  • 744

Настоятель храму Різдва Іоанна Хрестителя УПЦ мп на території пансіонату «Шацькі озера» протоієрей Леонід Горщарук осоромився через вживання алкоголю. Поліція склала на нього протокол. Місцеві мешканці стверджували, що він напився на гучному «святкуванні» в селі Світязь, а потім на людях «кричав, що через три дні тут буде рускій мір»

Петропавлівський монастир у Світязі. Фото з сайту guide.in.ua
Петропавлівський монастир у Світязі. Фото з сайту guide.in.ua

Минулого тижня у Світязі, що на Волині, провели збори щодо переходу місцевої православної церкви до ПЦУ за запитом ініціативної групи. Як інформує місцеве видання Шацьк. район парафія провела голосування, за результатами якого «за» перехід проголосували 102 людини, «проти» — 249.

«Батюшки святкували перемогу на зборах цілу ніч під озером, в 7 ранку отець Леонід (з Підманева) ішов додому, а на центральному пляжі були змагання, то він стояв і кричав там, що через три дні тут буде рускій мір. Визвали поліцію», — йдеться у одному з повідомлень у соцмережі, яке цитує видання.

Отець Арсеній розповів свою версію подій:

«Ми після зборів, знаєте, були замучені, то повечеряли. Але там нічого такого, що переходило, як кажуть, християнську мораль, не було. Те, що отець Леонід трошки випив алкоголю, ну це правда. Я це не заперечу. Не треба було так робити, тим більше священнику», — зазначає Арсеній.

Також настоятель монастиря повідомив, що вища духовна влада позбавила отця Леоніда церковної нагороди — права носіння митри.

Схожі новини