Передплата 2024 ВЗ

Через укуси змій за два місяці постраждала 31 людина

  • 19.06.2024, 10:55
  • 391

Протягом квітня-травня до медиків по допомогу через укуси змій звернулася 31 людина

Фото: Центр громадського здоровʼя
Фото: Центр громадського здоровʼя

Про це у Фейсбуці повідомляє Центр громадського здоровʼя.

«Улітку розпочинається сезон активності плазунів. У квітні й травні було зареєстровано 31 звернення по медичну допомогу через ураження зміїною отрутою — серед постраждалих троє дітей до 17 років. 12 випадків зареєстрували в Закарпатській області, по 5 — у Полтавській і Львівській, по 1 — у Одеській та Чернівецькій, 4 — у Житомирській, 3 у Дніпропетровській областях», — йдеться у повідомленні.

Як зазначають в ЦГЗ, на території України мешкають декілька видів отруйних змій, через укуси яких люди зазвичай звертаються по допомогу. Так, гадюку звичайну можна зустріти в Карпатах, Поліссі. Частково мешкає в лісостепу, а також поблизу галявин, боліт, берегів водойм, на луках у долинах річок і озер на межі з лісами, зокрема біля доріг. Гадюка степова зустрічається в степах та лісостепах України, частіше — на Лівобережжі. Також цей вид можна побачити у степах і на схилах Кримських гір.

Гадюка Нікольського трапляється в лісостеповій зоні північної частини Одещини, Вінниччини, Кіровоградщини, Дніпропетровщини, Полтавщини. Також її можна зустріти на півночі Донеччини, на півдні Харківської, Сумської, Луганської та Чернігівської областей.

Схожі новини