Передплата 2024 ВЗ

Україна отримає черговий військовий пакет допомоги: Patriot у ньому не буде

  • 13.06.2024, 19:30
  • 587

Голова Пентагону Ллойд Остін за підсумками формату «Рамштайн» не оголосив про передачу Україні системи зенітно-ракетного комплексу Patriot. Він лише зазначив, що посилення української протиповітряної оборони досі є пріоритетом

Фото ілюстративне Генштабу ЗСУ
Фото ілюстративне Генштабу ЗСУ

«Сьогодні я як ніколи вражений результатами засідання контактної групи з питань оборони України. Оскільки вже понад 50 країн допомагають Україні боротись проти рф. На засіданні ми обговорили ситуацію на полі бою й дізналися про поточний стан справ, завдяки міністру оборони України та української делегації. росія продовжує тиснути на Харківщині, а Україна стримує окупантів», — наголосив Остін.

Відтак міністр заявив, що Україна отримає додатковий пакет військової допомоги на 100 млн доларів.

«Після того, як підписали угоду на 61 млрд доларів, допомога стабільно надходить в Україну. Минулого тижня президент Джо Байден оголосив про новий безпековий пакет на понад 100 млн доларів. Також під час цього засідання ми обговорили черговий пакет військової допомоги для України на понад 100 млн доларів. Зокрема, у цей пакет увійдуть артилерійські боєприпаси та ракети до систем ППО. Все потрібне для того, щоб Україна і далі мала можливості зупиняти путіна», — додав він.

Схожі новини