Передплата 2024 «Добра кухня»

Угорщина не блокуватиме рішення щодо України

  • 12.06.2024, 16:15
  • 471

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг домовився з прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном, що Будапешт не буде блокувати рішення щодо України

Фото: 24.hu
Фото: 24.hu

Про це пишуть угорські видання 24.hu та RTL.

Посадовці провели особисту зустріч 12 червня, за підсумками якої Орбан сказав про перегляд відносин між НАТО та Угорщиною.

Він заявив, що Угорщина є лояльним і відданим членом НАТО, виконує всі свої зобов’язання, а 1300 угорських солдатів зараз беруть участь в операціях НАТО. Та, схоже, Угорщина уникне допомоги Україні.

Орбан заявив, що Угорщина «відзначає, що вага й кількість думок, відмінних від її, є значною».

«Ми могли б кожен раз висловлювати свою позицію, але в нас не вистачає сил, щоб змінити різні думки. Тому ми чітко дали зрозуміти, що не хочемо блокувати в НАТО рішення, які відрізняються від нашого трактування ситуації. Ми наголосили на тому, що всі дії за межами території НАТО, згідно з правилами НАТО, можуть бути лише добровільними», — сказав Орбан.

Столтенберг очікує, що на липневому саміті у Вашингтоні члени НАТО домовляться, що Альянс візьме на себе провідну роль у безпековій допомозі та координації, а також фінансові зобов’язання щодо України. А Віктор Орбан дав зрозуміти, що Угорщина не бажає брати участь у цих зусиллях.

«І я це приймаю», — цитують слова Столтенберга ЗМІ.

Схожі новини