Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Одинадцятеро українців та українок потрапили до списку Forbes «30 до 30. Європа»

  • 10.04.2024, 15:30
  • 500

Зокрема, у списку — продюсерка фільму «20 днів у Маріуполі» та журналістка Василіса Степаненко і легкоатлетка Ярослава Магучіх

Фото ілюстративне із сайту Forbes
Фото ілюстративне із сайту Forbes

Зокрема, найбільше потрапили до категорії «Технології». Серед них — засновники юридичного стартапу Legal Nodes Маргарита Сівакова та Максим Малюк. Legal Nodes спрощує процеси для компаній, допомагаючи їм уникнути необхідності у наявності власного юридичного відділу. Цей стартап базується у Лондоні.

Також у цій категорії — фахівчиня з кіберзахисту, криптопідприємниця та співзасновниця міжнародної компанії з кібербезпеки Hacken Євгенія Брошева. Hacken співпрацює з криптовалютними компаніями, біржами та геймінговими проєктами, маючи понад 1 200 клієнтів.

Разом із нею — співзасновниця і технічна директорка ШІ-стартапу Traces AI Вероніка Юрчук. Traces AI надає відеоаналітику на основі штучного інтелекту для компаній у секторі безпеки, використовуючи розпізнавання характерних рис людини та аксесуарів, а також розмивання обличчя для збереження анонімності.

Партнери венчурного фонду Flyer One Ventures Олексій Єрмоленко та Олена Мажуга. Фонд інвестував понад 40 млн доларів за крайні п’ять років у компанії, такі як GreenScreens, NewHomesMate, Competera та FintechFarm.

Засновниця геймерського стартапу GameTree, Дана Сидоренко, яка розробляє безпечний простір для геймерів, допомагаючи їм знаходити партнерів за допомогою штучного інтелекту. Платформа орієнтована на жінок і ЛГБТК+ геймерів.

Українська стрибунка у висоту Ярослава Магучіх також потрапила до цієї категорії, ставши чемпіонкою світу у 2023 році та головною претенденткою на «золото» на Олімпійських іграх у Парижі в 2024-му.

Василіса Степаненко, позаштатна відеопродюсерка в Associated Press. Разом із відеографом Мстиславом Черновим та фотографом Євгеном Малолєткою вона працювала у команді творців документального фільму «20 днів у Маріуполі», який у 2024 році отримав нагороду «Оскар».

Схожі новини