Передплата 2024 «Добрий господар»

Поляки готують запаси їжі на випадок війни з росією, — ЗМІ

  • 06.04.2024, 17:50
  • 619

Серед поляків зростає попит на харчі тривалого зберігання й спеціальні набори для виживання, якими зазвичай користуються мандрівники та військові

Фото ілюстративне Rzeczpospolita
Фото ілюстративне Rzeczpospolita

«Хтось купує рис і консерви в супермаркетах, хтось — у військових магазинах. Є довгий список того, що можна замовити онлайн. Від „гарячої банки“ за 32 злотих (запечена квасоля, що саморозігрівається), до щоденного пайка американської армії за 75 злотих. Також ми знайшли енергетичний шоколад за 15 злотих», — йдеться у повідомленні.

Тим часом фахівці радять полякам насамперед подбати про збереження документів та доступ до власних рахунків та хмар в інтернеті.

Водночам підготовку до тривалого забезпечення себе наборами подібного типу польський відставний генерал, екскомандир спецназу «Гром» Роман Полько вважає недоцільною.

«Не знаю, чи захоче хтось три роки сидіти в бункері чи підвалі… Навіть якби ми їм дали дві тонни макаронів і 50 пляшок води, вони б там не сиділи. Зараз люди намагаються жити в гідних умовах. Хтось може прожити кілька років у лісі зі спальником, макаронами та запальничкою? Полювати на все, що рухається? Їсти безхвостих щурів і дощових черв’яків?», — додав ін він, зазначивши водночас, що певні запаси таких харчів як рис і крупи варто мати, адже якщо розпочнуться бойові дії, виникнуть проблеми з доставкою товарів до крамниць.

Схожі новини