Передплата 2024 «Добрий господар»

Ілон Маск відзначився цинічною заявою про війну в Україні

  • 01.04.2024, 09:00
  • 770

Власник компанії SpaceX, американський мільярдер, Ілон Маск зробив нову скандальну заяву щодо війни в Україні, заявивши, що рф може «дійти до Дніпра» й захопити Одесу

Ілон Маск. Фото: ТСН
Ілон Маск. Фото: ТСН

Про це він написав у своїй соцмережі Х.

«Це було трагічною втратою життів для України — атакувати більшу армію, яка мала глибоку оборону, мінні поля та сильнішу артилерію, коли Україна не мала переваги в бронетехніці чи в повітрі. Будь-який дурень міг це передбачити», — заявив Маск.

Він зазначив, що рік тому рекомендував Україні спрямувати всі ресурси на оборону.

«У росії немає шансів захопити всю Україну, оскільки місцевий опір на заході буде надзвичайним, але росія, безумовно, захопить більше землі, ніж вона має сьогодні», — вважає американський мільярдер.

На його думку, чим довше триватиме війна, тим більше території захопить росія, поки не дійде до Дніпра, який важко подолати. Однак, якщо війна триватиме досить довго, Одеса теж впаде.

«Чи втратить Україна весь вихід до Чорного моря чи ні - це, на мою думку, справжнє питання, яке залишається відкритим. Я рекомендую врегулювати це питання шляхом переговорів до того, як це станеться», — вкотре заговорив про переговори Маск.

Схожі новини