Передплата 2024 «Добра кухня»

росіяни можуть здійснити прорив на фронті, — аналітики

  • 14.03.2024, 09:45
  • 297

Нестача боєприпасів та військового обладнання через затримку допомоги ЗСУ зі США може зробити лінію фронту більш вразливою й надати російським військам можливість для раптового прориву

Фото ілюстративне Генштабу ЗСУ
Фото ілюстративне Генштабу ЗСУ

Аналітики зазначають, що Україна надає пріоритет секторам, де найбільше загрожують інтенсивні російські наступальні операції. Це може створити вразливі ділянки в інших місцях.

Війська рф можуть скористатися ситуацією для раптового і несподіваного просування вперед. Це може статися, якщо постачання зброї українським військовим і надалі зменшуватиметься.

Ризик такого розвитку подій зростає через те, що росія зберігає ініціативу на всьому театрі бойових дій. Тим часом військове командування рф може на власний розсуд збільшувати або зменшувати інтенсивність операцій на будь-якій ділянці лінії фронту.

За даними фахівців, українські військові, ймовірно, намагаються пом’якшити проблеми, спричинені нестачею боєприпасів і визначають пріоритетні ділянки на фронті.

Та, на думку військових аналітиків, це приховує ризики для українських сил.

Німецьке видання Der Spiegel опублікувало інтерв'ю з неназваними українськими командирами, які заявили, що майже всі українські частини і з'єднання потерпають від дефіциту боєприпасів і військового обладнання.

Джерело зазначило, що українські підрозділи можуть утримувати свої нинішні позиції лише тому, що російські війська не «атакують на повну силу».

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський попередив, що є загроза просування російських підрозділів вглиб українських формувань на певних ділянках фронту.

Схожі новини