Передплата 2024 «Добрий господар»

росіяни зосереджують зусилля у районі Тернів, Іванівського, Тоненького, Вербового і Роботиного, — Головнокомандувач

  • 13.03.2024, 14:50
  • 317

13 березня Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський перебував у районі операції на напрямку активних дій противника та ухвалив кілька важливих рішень щодо посилення оборони

Фото із соцмереж Олександра Сирського
Фото із соцмереж Олександра Сирського

Про це Головнокомандувач повідомив у мережі.

«Сьогоднішній день розпочав із переміщення в район операції на напрямок активних дій противника. Попрацював у двох бригадах, де поступово ускладнюється обстановка і є загроза просування ворожих підрозділів у глибину наших бойових порядків», — зазначив він.

За словами Сирського, після детального аналізу і оцінки обстановки разом з командирами та офіцерами штабу були ухвалені всі необхідні рішення щодо посилення резервами, боєприпасами, засобами РЕБ зазначених військових частин, що в подальшому забезпечить стійкість нашої оборони на цій ділянці фронту.

«Загалом оперативна ситуація на Східному фронті залишається складною. Противник продовжує наступальні дії, зосереджуючи основні зусилля в районах Терни, Іванівське, Бердичі, Тоненьке, Вербове і Роботине.

Та, імовірно, внаслідок високого рівня втрат, активність ворога на інших ділянках фронту помітно знизилася", — додав Головнокомандувач.

Також він зауважив, що це відбулося завдяки вчасно ухваленим управлінським рішенням на посилення оборони даної ділянки фронту, своєчасної заміни частин, що втратили боєздатність, а також завдяки мужності та стійкості наших воїнів.

«За два тижні жорстких боїв противник зазнав надзвичайно високих втрат. Однак, всі населені пункти, які він намагався захопити, залишилися під нашим контролем. Разом з Міністром оборони України, вручили державні та відомчі нагороди нашим військовослужбовцям, які відзначилися в боях з російським агресором. Разом з тим, є достатньо питань, які необхідно вирішувати на місці, тому продовжуємо нашу роботу», — підсумував Сирський.

Схожі новини