Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

На Сихів запустили ще один 5-секційний трамвай

Цього тижня на Сихів (від площі Соборної до вулиці Вернадського) запустили новий трамвай № 8 — п’ятисекційний однопросторовий комфортний вагон, який має 58 місць для сидіння. Загальна пасажиромісткість — 250 пасажирів

Фото «Гал-інфо»
Фото «Гал-інфо»

Цей трамвай — дев’ятий із десяти нових п’ятисекційних низько­підлогових трамваїв, який поставить місту львівське підприємство «Електрон».

Як повідомили у ЛКП «Львівелектротранс», трамвай «Електрон» T5L641 має знижений рі­вень вібрації та шуму, його технічний рівень відпові­дає сучасним європей­ським вимогам до місь­кого електротранспорту. Серед плюсів — підлога обладнана системою пі­дігріву, що виключає об­мерзання та намерзан­ня снігу в зимовий період. Спеціальне покриття вікон зберігає тепло у холодну пору року і відбиває уль­трафіолетові промені сон­ця у спеку.

Оновлення рухомого складу ЛКП «Львівелек­тротранс» відбувається за кредитні кошти Євро­пейського інвестиційно­го банку. У рамках проєк­ту «Міський громадський транспорт України» Львів одержав 17,4 млн євро кредиту на закупівлю де­сяти 5-секційних трамва­їв. Десятий місто очікує отримати вже цієї весни. На якому маршруті він їз­дитиме, наразі не відомо.

Схожі новини