Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

ЗСУ будують укріплення біля Часового Яру, — речник

  • 27.02.2024, 10:50
  • 418

Біля Часового Яру тривають інженерні роботи, і укріплення не дадуть змоги ворогу здійснити «легку прогулянку»

Фото ілюстративне Генштабу ЗСУ
Фото ілюстративне Генштабу ЗСУ

Про це начальник пресслужби оперативно-стратегічного угруповання військ (ОСУВ) «Хортиця» Ілля Євлаш повідомив в ефірі телемарафону.

Він зазначив, що противник намагається атакувати «як у лоб, так і по флангах», що поблизу н.п. Іванівське та Богданівка, використовуючи різні штурмові загони (десантники, Шторм Z, Шторм V, Ахмат).

Також зафіксоване застосування на ділянці всюдиходів для того, щоб дістатися до лінії фронту.

«Ось остання атака була така, вони застосовували багі, оскільки земля досить м’яка зараз там, якщо можна так сказати. І звісно, пішки з амуніцією і БК складно добиратися. Вони використовують такі маневрені всюдиходи, куди можуть сісти кілька людей — 5−6, і на таких апаратах добираються до лінії фронту», — додав речник.

Говорячи про Куп’янський напрямок, начальник пресслужби наголосив, що «досить потужні фортифікації почали зводити ще з осені».

«Зараз триває зведення фортифікаційних споруд на цьому напрямку: там є і бетонні споруди, які є довготривалими оборонними точками, крім того, постійно риються десятки ВОПів, які вже облаштовані на цьому напрямку. Впроваджуються мінні поля на найбільш загрозливих ділянках», — пояснив Євлаш.

Схожі новини