Передплата 2024 «Добра кухня»

ЗСУ посилюють лінію оборони на Авдіївському напрямку, — командувач

  • 26.02.2024, 15:50
  • 340

В операційній зоні оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» противник збільшує кількість авіаударів та штурмових дій

Фото ілюстративне Генштабу ЗСУ
Фото ілюстративне Генштабу ЗСУ

Також ворог здійснив 897 артилерійських обстрілів та 83 удари дронами-камікадзе.

Про це повідомив командувач ОСУВ «Таврія» Олександр Тарнавський.

За його словами, лише на Мар'їнському напрямку ворог 40 разів намагався прорвати оборону наших військ. Під Авдіївкою — 25, на Запоріжжі - 6.

«На Авдіївському напрямку посилюємо лінію оборони, організовуємо оборону населених пунктів західніше Авдіївки, щоб не допустити подальшого просування росіян та завдати йому якнайбільших втрат», — зазначив Тарнавський.

Водночас по всій операційній зоні ОСУВ «Таврія» загальні втрати ворога (вбитими і пораненими) за вчора становили 447 осіб. Абсолютна більшість із них — саме на Донеччині та під Авдіївкою.

«Та для українських Сил оборони пріоритетом у складних обставинах на полі бою є збереження життя наших військових. Втрати ворога в озброєнні та військовій техніці становлять 62 одиниці, не враховуючи 266 БпЛА. Зокрема, знищено або пошкоджено 13 танків, 32 ББМ, 2 артсистеми, 15 автомобілів. Також знищено 1 склад боєприпасів ворога», — йдеться у повідомленні.

Схожі новини