Передплата 2024 ВЗ

Україна зможе перейти в контрнаступ у 2025-му, ― Кирило Буданов

  • 22.02.2024, 08:45
  • 354

Якщо Україна матиме достатню підтримку партнерів та продовжить тримати оборону у цьому році, то зможе перейти в контрнаступ у 2025-му

Про це заявив начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України генерал-лейтенант Кирило Буданов у розмові з журналістами The Wall Street Journal.

За його словами, після виходу українських сил з Авдіївки ситуація на фронті залишається складною, однак у ворога також є проблеми ― росіяни витрачають більше боєприпасів, ніж можуть виготовити, а більшість поставлених торік у війська танків ― старі.

Кирило Буданов додав, що російська професійна армія була значною мірою знищена в перший рік вторгнення, і тепер ворог кидає в бій непідготовлених призовників.

Повна окупація Донецької та Луганської областей залишається пріоритетною метою російських військ у 2024 році, але досягти її вони навряд чи зможуть.

«У них не вистачить сил», ― сказав Кирило Буданов.

Коментуючи подальше виснаження держави-агресора та підготовку до контрудару по ослабленій росії у 2025-му шеф української розвідки акцентував на важливості подальшої підтримки держав-партнерів.

«Чи будуть вони (партнери, — ред.) готові забезпечити нас озброєнням та боєприпасами на весь рік, поки ми готуємося, чи ні? Це цікаве питання», — заявив Кирило Буданов.

Схожі новини