Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Колишньому нардепу Пашинському оголосили підозру (ФОТО, ВІДЕО)

  • 12.02.2024, 19:25
  • 1 000

НАБУ, САП та СБУ оголосили підозру колишньому нардепу та його бізнес-партнеру за незаконне привласнення нафтопродуктів і завдання державі майже 1 млрд грн збитків

Фото СБУ
Фото СБУ

За даними джерел УНІАН у правоохоронних органах, йдеться про Сергія Пашинського.

Національне антикорупційне бюро, Спеціалізована антикорупційна прокуратура та Служба безпеки України за матеріалами Держаудитслужби оголосили підозру колишньому народному депутату, його бізнес-партнеру та чотирьом їхнім спільникам.

Їх підозрюють у незаконному привласненні та продажі 97 тис. тонн конфіскованих державою нафтопродуктів, які мали спрямувати на потреби армії.

Завдяки спеціалістам Державної аудиторської служби України встановлено, що внаслідок цих схем, які реалізували у 2014−2017 роках, державному бюджету було завдано збитків на майже 1 млрд гривень.

Підозра оголошена за статтями 191 та 255 Кримінального кодексу України.

У 2014 році держава конфіскувала майже 100 тисяч тонн нафтопродуктів у структур Сергія Курченка — олігарха часів Януковича, який утік з України до рф.

Як встановило слідство, за допомогою політичного лобі колишнього народного депутата ці нафтопродукти передали для реалізації профільному держпідприємству, щоб наповнити держбюджет. Тоді це держпідприємство очолювали керівники, які були підконтрольні бізнес-партнеру ексдепутата.

Схожі новини