Передплата 2024 «Добрий господар»

Окупанти намагаються перерізати логістичну артерію постачання в Авдіївці, — Сили оборони

  • 12.02.2024, 14:55
  • 373

Наразі лінія бойового зіткнення рухається не лише в один бік

Фото ілюстративне Генштабу ЗСУ
Фото ілюстративне Генштабу ЗСУ

Про це заявив речник Сил оборони Таврійського напрямку Дмитро Лиховій в ефірі телемарафону.

За його словами, ситуація є напруженою, але контрольованою.

«Зміни є, але ситуація динамічна. Бачимо наміри ворога, бачимо, куди він хоче просунутися, щоб перерізати логістичну артерію постачання в Авдіївці і забезпечити оперативне оточення, але відбуваються заходи протидії, боєзіткнення і лінія бойового зіткнення рухається не лише в один бік, як комусь може здатися», — пояснив речник.

Лиховій зазначив, що напруженою ситуація залишається не лише на Авдіївському, але й на Новопавлівському напрямку.

«У районі населених пунктів Новомихайлівка, Побєда та деяких інших, а також на Оріхівському напрямку в районі Копанів та Роботиного. Там противник також здійснює штурмові дії, можливо, щоб відволікти, а, можливо — це основні. Але вони відбуваються з повною інтенсивністю, і це очевидно ще не кінець, адже ми бачимо наміри ворога посилювати тиск», — наголосив він.

Речник додав, що якщо раніше росіяни застосовували тактику малих піхотних груп, то останніми днями ворог почав залучати більше бронетехніки — танки та БМП.

«Серед них справді багато кримінальників. Ми не кажемо, що це тільки зеки, чмобіки. Це регулярна російська армія, добре навчена, подекуди спецпризначенці, подекуди десантура та звичайна мотострілецькі батальйони», — підсумував Лиховій.

Схожі новини