Передплата 2024 ВЗ

Meta видалила акаунт з Facebook та Instagram верховного лідера Ірану

  • 10.02.2024, 16:15
  • 406

Компанія Meta, яка володіє Facebook та Instagram нещодавно видалила акаунт верховного лідера Ірану аятоли Алі Хаменеї «за неодноразове порушення нашої політики щодо небезпечних організацій і приватних осіб»

Фото: УП
Фото: УП

Про це повідомляє Associated Press.

Конкретно в компанії Meta не пояснили що стало причиною видалення, але в Associated Press зазначають, що з великою долею ймовірності це повʼязано з підтримкою Іраном ХАМАСу.

«Ми не дозволяємо організаціям або особам, які проголошують насильницьку місію або займаються насильством, бути присутніми на наших платформах», — йдеться в політиці компанії. Це стосується і тих, кого уряд США визнав терористами, наприклад ХАМАС.

Хаменеї та акаунти, пов’язані з верховним лідером Ірану, вихваляли напад ХАМАС на Ізраїль. Одразу після нападу, Хаменеї у своїй промові підтримав ХАМАС, заявивши: «Ми цілуємо руки тим, хто спланував напад на сіоністський режим».

Хаменеї перебуває під санкціями Ірану з 2019 року.

Після їх запровадження, а також після чисельних прикладів звірських вбивств в Ірані, наприклад страти Махси Аміні у 2022 році, підсилювали тиск щодо видалення акаунту аятоли.

У самому Ірані Facebook заборонений із 2009 року. У 2022 році, після смерті Махси Аміні, уряд Ірану почав блокувати Instagram та WhatsApp.

Хаменеї все ще має акаунт у X (Twitter), там у нього понад 1 млн підписників.

Схожі новини