Передплата 2024 ВЗ

Зеленський пояснив причину звільнення Залужного, але на закритій зустрічі зі ЗМІ

  • 09.02.2024, 10:45
  • 1 198

Президент України Володимир Зеленський на закритій зустрічі із журналістами пояснив причини звільнення Валерія Залужного з посади Головнокомандувача Збройних Сил України та призначення на його місце Олександра Сирського

Володимир Зеленський та Валерій Залужний. Фото із соцмереж президента України
Володимир Зеленський та Валерій Залужний. Фото із соцмереж президента України

Зустріч відбулася у закритому форматі.

Журналіст УНН повідомив, що спілкувався президент із медійниками впродовж двох годин, і здебільшого саме про кадрові зміни в ЗСУ.

Зеленський пояснив, чим керувався, коли ухвалював рішення про звільнення з посади генерала Залужного й призначення колишнього командувача Сухопутних військ ЗСУ.

Однак аргументів президента щодо звільнення Залужного журналіст не переповів, адже формат зустрічі передбачає обмеження щодо розголошення інформації.

Також на цій пресконференції обговорили стеження за командою Бігус.Інфо. Учасники спілкувалися й щодо міжнародної політики, допомоги західних партнерів й внутрішніх подій у країні.

Як відомо, 8 лютого президент України Володимир Зеленський підписав укази про звільнення Валерія Залужного з посади Головнокомандувача Збройних Сил України та призначення на цю посаду Олександра Сирського. Іншим указом Сирського звільнили з посади командувача Сухопутних військ ЗСУ.

Зеленський заявив, що новий Головнокомандувач Олександр Сирський днями представить команду перезавантаження Збройних Сил України.

Також він наголосив, що після призначення нового Головнокомандувача очікує зміни у ЗСУ. Серед них — детальний план ЗСУ на 2024 рік, дієва система ротацій, підвищення якості навчання воїнів та інше.

Схожі новини