Пожива для розуму
- 08.02.2024, 11:24
- 629
Фахівці Медичного центру Колумбійського університету (США) провели широкомасштабне дослідження, присвячене зв’язку між їжею та питтям із погіршенням розумових здібностей
Як стало відомо, середземноморська дієта може знизити ризик хвороби Альцгеймера на 40%. Для нормальної роботи мозку в раціон повинні входити багато фруктів, овочів, бобів і риби, а також молочні і м’ясні продукти. Дослідження підтвердило ідею, що дотримуючись комбінованої дієти з великою кількістю фруктів, овочів і риби, можна запобігти старечому недоумству.
Ймовірно, це пояснюється цілим комплексом фактів. Фрукти і овочі сприяють зниженню кров’яного тиску, у них містяться антиоксиданти, включаючи вітаміни С та Е, які можуть запобігти виникненню серцевих захворювань, а також знизити ризик недоумства, безпосередньо впливаючи на вільні радикали, здатні завдавати шкоди мозку. Коли ми старіємо, здорова дієта зі свіжими фруктами та овочами, регулярне вимірювання кров’яного тиску і рівня холестерину разом із фізичними вправами і стеженням за власною вагою можуть значно допомогти захистити нас від хвороби Альцгеймера.
Руслан Сергієнко.