Передплата 2024 «Добрий господар»

Пожива для розуму

  • 08.02.2024, 11:24
  • 390

Фахівці Медичного центру Колумбійського університету (США) провели широкомасштабне дослідження, присвячене зв’язку між їжею та питтям із погіршенням розумових здібностей

Як стало відомо, середземноморська ді­єта може знизити ризик хвороби Альцгей­мера на 40%. Для нормальної роботи мозку в раціон повинні входити багато фруктів, овочів, бобів і риби, а також молочні і м’ясні продукти. Дослідження підтвердило ідею, що дотримуючись комбінованої дієти з ве­ликою кількістю фруктів, овочів і риби, мож­на запобігти старечому недоумству.

Ймовірно, це пояснюється цілим комп­лексом фактів. Фрукти і овочі сприяють зниженню кров’яного тиску, у них містяться антиоксиданти, включаючи вітаміни С та Е, які можуть запобігти виникненню серцевих захворювань, а також знизити ризик недо­умства, безпосередньо впливаючи на вільні радикали, здатні завдавати шкоди мозку. Коли ми старіємо, здорова дієта зі свіжими фруктами та овочами, регулярне вимірю­вання кров’яного тиску і рівня холестерину разом із фізичними вправами і стеженням за власною вагою можуть значно допомогти захистити нас від хвороби Альцгеймера.

Руслан Сергієнко.

Схожі новини