«Газировці», снекам, білому хлібу — зась!
Продукти, які можуть збільшити ризик хвороби Альцгеймера та когнітивних порушень
Портал She Finds звернувся до експертів, щоб з’ясувати, які продукти негативно впливають на роботу мозку та ментальне здоров’я. Це — дієтична «газировка», спортивні напої, алкоголь, заморожені страви, білий хліб, упаковані снеки та локшина швидкого приготування.
Нейробіолог Роберт Лав зазначає, що дієтична «газировка» містить шкідливий для мікрофлори кишечнику аспартам і підвищує ризик діабету, пов’язаного з хворобою Альцгеймера. Також спортивні напої, багаті на цукор та штучні підсолоджувачі, негативно впливають на мозок.
Ліцензований клінічний психолог та дослідник ментального здоров’я Іхаб Юсеф попереджає - надмірне вживання алкоголю пов’язане з підвищеною тривожністю та ушкодженням ділянок мозку, які відповідають за пам’ять та регулювання емоцій. За його словами, заморожені страви не лише позбавлені необхідних поживних речовин, а й містять добавки, що порушують хімію мозку та викликають тривожність.
Крім того, рафіновані вуглеводи, як-от білий хліб, можуть викликати хронічне запалення, пов’язане з когнітивними порушеннями та підвищеною тривожністю. Дієтолог доктор Мішель Діс зазначає, що упаковані снеки, наповнені штучними жирами та цукрами, посилюють запалення та можуть негативно впливати на роботу мозку.
На думку доктора Діса, локшина швидкого приготування з високим вмістом натрію та добавок негативно впливає на кров’яний тиск і мозкову активність, що призводить до стресу та виснаження.