Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

рф планує збільшити військові витрати за рахунок боргу та податків, — британська розвідка

  • 05.02.2024, 12:55
  • 330

У 2024 році росія збільшує військові витрати та зменшує відрахування до Фонду національного добробуту та збільшує внутрішні податки та борг для фінансування запланованих витрат

Фото ілюстративне Генштабу ЗСУ
Фото ілюстративне Генштабу ЗСУ

«російський уряд має амбітні плани щодо збільшення витрат на 26% у 2024 році. Це ґрунтується на оптимістичних очікуваннях збільшення доходів на 22%, при цьому доходи від нафти та газу, як очікується, збільшаться майже на 25%», — йдеться у зведенні Міноборони Британії.

Згідно із даними британської розвідки, уряду росії доведеться зменшити свої відрахування до Фонду національного добробуту та збільшити внутрішні податки та борг для фінансування запланованих витрат.

«Така політика майже напевно негативно вплине на економіку в середньостроковій та довгостроковій перспективі, підтримуючи інфляційний тиск або обмежуючи майбутнє економічне зростання. Фонд національного добробуту нібито призначений для тривалого економічного добробуту російського народу, але його все частіше використовують для фінансування вторгнення в Україну». Вартість його активів впаде на 10% у 2023 році", — зазначили у Міноборони Британії.

Схожі новини