Передплата 2024 «Добрий господар»

Українська левиця поєдналася зі своїм обранцем у Нідерландах (ФОТО)

  • 04.02.2024, 20:30
  • 822

Левиця Василина, яку евакуювали з Київщини у притулок для тварин у Нідерландах, знайшла собі там пару — лева із Чорногорії на ім'я Нікола

Фото FELIDA
Фото FELIDA

Поліцейські рік тому спіймали Василину на Харківщині, де її тримали в домашніх умовах. Господар добровільно віддав левицю у притулок UAnimals.

Та після російської ракетної атаки на Київщину зоозахисники вирішили знайти левиці нову домівку. Так тварина потрапила в нідерландський притулок FELIDA, де через кілька місяців знайшла свою пару.

Спочатку для налагодження «зорового контакту» Василина мешкала в сусідньому з Ніколою вольєрі. Згодом їх поселили разом.

«Перший контакт між Ніколом і Василиною був трепетним. Обидва леви ніколи раніше не контактували з одновидцями. Їм потрібен був деякий час, щоб звикнути до присутності одне одного, та через кілька днів вони почали взаємодіяти», — розповіли у FELIDA.

У притулку адаптували їхній вольєр, щоб створити відокремлене середовище для соціалізації. Щоб ще більше стимулювати контакт тварин, працівники використовували певні тренування та спеціальні феромони.

«Обидва леви сповнені енергії, і їм потрібен був час, щоб звикнути один до одного. Але через пару днів вони почали приживатися, і, схоже, тепер любов витає в повітрі», — дадали у FELIDA.

Результати медичного огляду показали, що обидва леви цілком здорові. Щоб запобігти появі потомства, ветеринари з Інституту дослідження зоопарку та дикої природи імені Лейбніца зробили малоінвазивну процедуру стерилізації молодого лева Ніколи. Операція минула успішно, і тепер тварина відновлюється.

Схожі новини