Передплата 2024 «Добрий господар»

Учасникам схеми кума Медведчука на Закарпатті повідомили про підозру, — СБУ

  • 01.02.2024, 15:20
  • 645

СБУ та БЕБ викрили схему незаконного виробництва та збуту гуртових партій пального на Закарпатті. До неї причетний депутат облради, який у злочинному середовищі знаний як кримінальний авторитет

Фото СБУ
Фото СБУ

Відомо, що депутат облради є давнім соратником і кумом Віктора Медведчука. Протягом тривалого часу чоловік очолював обласний осередок забороненої партії ОПЗЖ.

Перед початком повномасштабного вторгнення депутат «переписав» НПЗ на підконтрольну йому компанію у Києві.

Правоохоронці викрили цю схему у жовтні минулого року. Тоді, під час обшуків на підпільному НПЗ, знайшли понад 600 тонн палива та обладнання для його виробництва на майже 150 млн грн.

Слідчі з`ясували, що директор компанії нелегально продавав неякісне пальне з виробничих потужностей підконтрольного йому нафтопереробного заводу у Мукачево. До організації схеми він залучив чотирьох працівників підприємства.

Учасники злочинної групи купували нафту в українських постачальників сировини та переробляли її на власному заводі. Потім готову продукцію реалізовували мережам АЗС у Київській, Закарпатській, Львівській та Івано-Франківській областях без дозвільних документів і сплати податків.

Директору підприємства та його спільникам повідомили про підозру в незаконному виготовленні підакцизних товарів за ч.ч. 2, 3 ст. 27, ч. 2 ст. 204.

Схожі новини