Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Ексголова Тернопільської облради і далі носитиме браслет

Під цілодобовим домашнім арештом і далі перебуватиме підозрюваний в отриманні хабаря колишній голова Тернопільської облради, народний депутат двох скликань Михайло Головко. Він же носитиме електронний браслет, з допомогою якого правоохоронці відстежуватимуть його пересування. Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду, куди Головко звернувся, щоб змінити на більш м’який запобіжний захід, у цьому клопотанні йому відмовила

Михайло Головко. Фото зі сайту https://te.20minut.ua/
Михайло Головко. Фото зі сайту https://te.20minut.ua/

Представники Національ­ного антикорупційного бюро (НАБУ) і Спеціалізованої анти­корупційної прокуратури (САП) затримали Михайла Головка торік 26 червня «на гарячому» — під час отримання 600 тис. грн неправомірної вигоди, од­ного із кількох «траншів». За версією слідства, тодішній го­лова Тернопільської облради разом із двома заступниками голови обласної військової ад­міністрації вимагали у підпри­ємця-волонтера зі Збаража більше 2 млн грн «відкату» за те, що включать у список для невідкладного фінансування з бюджетних коштів об'єктів, на яких працювала фірма цього бізнесмена. Йшлося про від­ремонтовану дорогу місцевого значення у Збаражі.

Михайло Головко заперечує, що брав хабар, каже, що пере­дані кошти сприймав як благо­дійну допомогу для потреб ЗСУ. Поза тим, «хабарна» історія не­гативно позначилася на його кар'єрі - депутати Тернопіль­ської облради відправили його у відставку.

Кілька днів тому у САП пові­домили, що вже завершили до­судове слідство у справі про отримання неправомірної ви­годи. Матеріали кримінальної справи відкрито для того, щоб з ними могли ознайомитися ад­вокати Михайла Головка і він сам. Після цього справу пере­дадуть до суду.

Схожі новини