Передплата 2024 ВЗ

«Не перетворювати український парламент на російську держдуму»

  • 10.01.2024, 14:43
  • 685

Петро Порошенко під час виступу з трибуни Верховної Ради закликав не перетворювати український парламент на російську держдуму. Він наголосив: третій рік повномасштабного вторгнення буде дуже складним, і влада має говорити людям правду. Порошенко також закликав врешті-решт спростити отримання статусу учасника бойових дій, заборонити московську церкву і зупинити атаки на ЗСУ

«Вже немає сумніву, що третій рік війни буде складнішим за попередні два. Це — гірка правда життя, якою треба навчитися розмовляти з власним народом. Вона далека від солодкої брехні телемарафону на кшталт „кави в Ялті“ і „влітку завершення війни“. Брехня повністю демотивує український народ і перешкоджає мобілізації», — зауважив Петро Порошенко.

«Позиція нашої фракції - не повторювати помилки, які ви робили перед війною, коли ви пів року не ставили на голосування наші законопроєкти з укріплення обороноздатності і збільшення фінансування армії. Зараз ми вимагаємо негайно поставити і розглянути: перше — законопроєкт про „п'яту“ колону росії, московську церкву. Друге — треба негайно припинити спробу зіткнути військове і військово-політичне керівництво держави. І для цього розглянути законопроєкт про погодження з Головнокомандувачем призначення та звільнення командувачів. Він несе за це відповідальність, а можливості впливу не має ніякого», — зауважує Порошенко.

«Ми вимагаємо спростити процедуру надання УБД. Ми вимагаємо 30% ПДФО бригад повернути на рахунки бригад. Ми вимагаємо створити ТСК про фортифікаційні споруди, бо відсутність будівництва є злочином», — наголосив Порошенко.

«Керівництво парламенту має негайно скасувати заборону на трансляції засідань Верховної Ради, заборону на трансляції засідань погоджувальної ради і запустити журналістів у фоє. Кого ви боїтеся? Українського народу? Ні, ви боїтеся правди», — наголосив Порошенко.

«Керівництво парламенту має скасувати огидні і незаконні розпорядження про блокування виїзду депутатів та формування постійних делегацій в міжпарламентських об'єднаннях. Тому що це кримінальний злочин — перешкоджання міжпарламентській дипломатії. А самодурство ніколи не переможе дипломатію», — переконаний п’ятий президент.

Схожі новини