Передплата 2024 «Добра кухня»

Три управління мерії ліквідують, 350 посадовців — звільнять

2024 року в міськраді планують кадрові ротації

Фото ілюстративне, автор: Роман Балук
Фото ілюстративне, автор: Роман Балук

Оскільки депутати прийняли на сесії ухвалу про нову структуру ЛМР, то вже до 1 квітня у міськраді скоротять 150 працівників, а до 1 червня — ще понад 200 осіб. Зараз у Ратуші працюють майже дві тисячі посадовців, а з 1 червня 2024-го планують залишити 1471. Тобто без роботи опиняться 350 чиновників Ратуші.

Директорка юридичного департаменту ЛМР Гелена Пайонкевич повідомила: згідно з новою структурою, у міськраді ліквідують три департаменти — міської агломерації, адміністративних послуг і управління персоналом. Також розформують два управління — інформаційних технологій і з питань поводження з відходами.

«Управління вуличної інфраструктури об'єднаємо з управлінням безпеки і врахуємо необхідність повернення проміжної структури — апарату виконавчого комітету. Управління міського ландшафту перейменовуємо на управління формування середовища», — зазначила пані Пайонкевич.

Попри скорочення, з нового року в міськраді з’явиться нова посада — заступника міського голови з питань ветеранів і людей з інвалідністю, а також спеціальне управління, яке опікуватиметься захисниками.

«Уже не вперше в Ратуші обіцяють скоротити штат до 1471 особи, але раніше це був просто популізм, — розповіла „ВЗ“ голова депутатської комісії фінансів і планування бюджету ЛМР Наталія Шелестак. — Нарешті ухвалили на сесії нову структуру, тож чисельність чиновників буде зменшено. Буде два етапи скорочення, останній — до 1 червня, хоча чиновники просили, щоб до серпня. Зараз доцільно оптимізувати людські ресурси — для економії коштів. Аби була змога виплачувати достойну зарплату реальним фахівцям, потрібно зробити скорочення. Бо бачу певний відсоток людей, які не зрозуміло чим займаються у Львівській міській раді. Ходять один поза одного»…

Схожі новини