Передплата 2024 «Добрий господар»

Наступного тижня у США проголосують за виділення допомоги Україні, — лідер демократів

  • 15.12.2023, 19:00
  • 575

У понеділок, 18 грудня, Сенат США повернеться до роботи у надії отримати угоду щодо кордону, щоб виділити допомогу Україні

Чак Шумер. Фото ЕРА
Чак Шумер. Фото ЕРА

Про це заявив лідер демократичної більшості в Сенаті Конгресу США Чак Шумер.

Він зазначив, що його палата проголосує за додатковий запит президента Джо Байдена щодо підтримки України наступного тижня, на який Сенат продовжив роботу, перенісши різдвяні канікули. Шумер сподівається, що до цього часу буде принаймні рамкова угода про кордон.

Дискусії щодо кордону все ще залишаються надзвичайно складними, і немає жодних гарантій, що учасники переговорів — зокрема, адміністрація президента Джо Байдена, лідери Сенату, сенатори Кріс Мерфі, Кірстен Сінема та Джеймс Ленкфорд зможуть укласти угоду. Та демократи вважали, що йти на тритижневі канікули надто небезпечно, зважаючи на невизначеність, яка чекає на Україну.

Після багатогодинних переговорів Сінема заявив, що справа зрушила з мертвої точки: «Я бачу угоду. Ми маємо багато чого зробити, щоб досягти її. Але я її бачу».

Зазначається, що Сінема, Мерфі і Ленкфорд відмовилися повідомити журналістам будь-які подробиці, зберігаючи переговори вкрай непрозорими. Але учасники переговорів обговорили нові повноваження з видворення, прискорене видворення по всій країні та обов’язкове утримання під вартою, а також досягли широкої згоди щодо змін у політиці надання притулку.

Ці потенційні зміни у політиці змушують прогресивних демократів і захисників імміграції нервувати. Майже не обговорюють легалізацію мігрантів, що було стрижнем попередніх імміграційних переговорів.

Чиновники адміністрації Байдена, помічники Шумера і лідера меншості Мітча Макконнелла, міністр внутрішньої безпеки Алехандро Майоркас, Сінема, Ленкфорд і Мерфі брали участь у багатогодинних зустрічах, які, за їхніми словами, були продуктивними. МакКоннелл і Шумер зустрічалися в офісах один одного двічі на цьому тижні, зокрема, й для того, щоб обговорити коригування графіку.

Схожі новини