Передплата 2024 «Добра кухня»

Уламки балкона понищили сходи магазину

Черговий наслідок безгосподарності чиновників львівської мерії - на вулиці Дорошенка, 23

Фото з фб «Гаряча лінія Львова»
Фото з фб «Гаряча лінія Львова»

У самому центрі Львова — черговий балконопад. На вулиці Дорошенка, 23 на тротуар упали конструкції балкона, який уже чимало років перебуває у вкрай аварійному стані. У Ратуші на цей балкон чомусь не звертали увагу. Мабуть, очікували, коли він нарешті впаде…

Над аварійним балконом на Дорошенка, 23 висіла захисна сітка, яка, на жаль, не витримала ваги уламків. Брили балконних конструкцій впали на сходи магазину годинників «Володар часу». Одна з конструкцій балкона розбила гранітні сходи при вході до крамниці, тож тепер власник має клопіт — заміна недешевих сходів.

Як повідомляють на фейсбук-сторінці «Гарячої лінії Львова», балкон «втрачав» аварійні конструкції якраз у той час, коли до магазину збиралися заходити покупці… На щастя, обійшлося без найгірших наслідків — цього разу нікого не вбило й не поранило.

У Львівській міській раді не знайшлося відповідального чиновника, який би прокоментував випадок із балконом на Дорошенка, 23. У пресслужбі «ВЗ» відповіли: «Вибачте, підготовка до сесії - усі зайняті».

Посадовці Львівської міської ради переклали відповідальність за аварійні балкони на плечі львів'ян, мовляв, балкон — майно приватизованої квартири… Щоправда, цього року (після трагічного випадку на львівській вулиці Під Дубом, коли внаслідок падіння балкона загинув чоловік) у місті запровадили спеціальну програму на умовах співфінансування: 80% коштів на ремонт балкона надає місто, а 20% - мешканці.

Оновлено

Керуюча справами виконавчого комітету Львівської міської ради, в. о начальниці управління охорони історичного середовища ЛМР Наталія Алєксєєва розповіла для «ВЗ», що проблемний балкон на вул. Дорошенка, 23 розміщений у будинку комунальної власності міста. Тут чимало років розташовується архівний відділ Львівської міської ради. Скаржиться, що балкон планували ремонтувати торік, але через воєнний стан та обмеження по бюджету, не можна було виділяти гроші на не термінові потреби.

«Зараз ми обстежили балкон, обтягнули його сіткою та збили решту обвислої брили штукатурки, яка не є історичною, — каже чиновниця. — Експерти досліджують балкон, там вже зробили протиаварійні роботи».

Схожі новини