Передплата 2024 «Добра кухня»

Україна та США домовилися про спільне виробництво зброї

  • 07.12.2023, 10:15
  • 616

У Білому дому заявили про зміцнення співпраці між оборонно-промисловими базами США та України та спільне виробництво

Фото ОПУ
Фото ОПУ

Штати та Україна підписали Заяву про наміри щодо спільного виробництва та обміну технічними даними, які працюватимуть для задоволення нагальних оперативних потреб Збройних сил України.

Виробництво стосуватиметься систем протиповітряної оборони, ремонтно-технічного забезпечення та виробництва критичних боєприпасів.

У Білому домі кажуть, що це посилить співпрацю між Сполученими Штатами та Україною та пришвидшить укладення інвестиційних угод через системи.

«Уряд Сполучених Штатів організував перший день американсько-української конференції оборонно-промислової бази у Міністерстві торгівлі у Вашингтоні, округ Колумбія. Конференція зібрала приблизно 350 представників промисловості та уряду США, України та Європи, щоб зосередитися на значному збільшенні виробництва зброї для підтримки боротьби України за свободу проти російської агресії та зміцнення довгострокової самооборони України», — йдеться у повідомленні.

Як вказаноу заяві, уряди США та України разом прагнуть розвивати міцну українську оборонно-промислову базу, яка б сама себе забезпечувала та сприяла тривалій безпеці та економічному успіху України.

Початкові результати конференції зосереджені на перших кроках: інституціоналізації відносин і діалогу між промисловістю та державними партнерами.

Схожі новини