Передплата 2024 «Добрий господар»

Теперішня фаза операції Ізраїлю у Газі може завершитися до січня, — США

  • 06.12.2023, 12:50
  • 423

У США очікують, що нинішня фаза наземної операції Ізраїлю в Газі, можливо, триватиме до січня 2024 року. Пізніше розпочнеться менш інтенсивна стратегія, яка буде спрямована на конкретних бойовиків та лідерів ХАМАС

Фото АР
Фото АР

Відтак Білий дім глибоко стурбований тим, як відбуватимуться операції Ізраїлю у Газі протягом наступних кількох тижнів, бо війна поширюється на нову територію на півдні сектору.

Він додав, що у «жорстких та прямих» розмовах США рішуче попередили Ізраїль, що Армія оборони (ЦАХАЛ) не може повторювати руйнівну тактику, яку вона використовувала на півночі, та повинна зробити більше, щоб обмежити жертви серед цивільного населення.

Один із американських високопосадовців вважає, що мета Ізраїлю послабити ХАМАС настільки, щоб той ніколи не зміг повторити атаку, яку він здійснив 7 жовтня, навряд чи буде досягнута до кінця 2023 року.

За його словами, ймовірно, що Ізраїль надалі буде прагнути цієї мети в наступній фазі конфлікту, яку американські посадовці розглядають як «тривалу кампанію».

США також запевнили Ізраїль, що, оскільки світова громадськість проти його наземної операції, внаслідок якої загинули тисячі цивільних осіб, час, який Єврейська держава має для продовження операції в її нинішньому вигляді та збереження значущої міжнародної підтримки, швидко минає.


Джерело:

Схожі новини