Передплата 2024 «Добрий господар»

ЗСУ зараз стоять перед третьою лінією оборони росії, — міністр

  • 06.12.2023, 11:45
  • 399

Українські сили вже пройшли дві лінії оборони росіян і зараз перебувають перед третьою

Фото Міноборони України
Фото Міноборони України

Про це заявив міністр оборони України Рустем Умєров.

Він розповів, що загалом росіяни мають на фронті три лінії оборони.

«Ми деокупували 50% нашої території, ми перемагаємо рф на нашій землі, повернули територію, звільнили її. І зараз у нас є план на 2024 рік», — зауважив він.

Міністр додав, що Україна вважає стратегічною перемогою вихід на міжнародно визнані кордони 1991 року, включаючи Крим, Донбас та Чорне море.

Щодо того, чи можливе врегулювання, якщо війна триватиме роками, то відповів, що всьому цивілізованому світу має бути соромно, якщо він не може себе захистити від авторитарного режиму: «Це буде тривати і знищувати демократію. росіяни вважають, що Україна і українці не мають існувати».

Також міністр наголосив, що в інтересах американців, щоб такий авторитарний режим не існував, тому не треба показувати своєї слабкості.

Він зазначив, що Україна хоче бути частиною НАТО і «говорити з ним однією мовою». Тому всі розрахунки на наступний рік, закупівлі і планування операцій будуть проходити відповідно до стандартів НАТО, «щоб між нами не було ніякої різниці».

На закиди про корупційні скандали у Міністерстві оборони, Умєров зазначив, що зараз тривають тендери, конкурси, перевірки, різного типу аудити. Також міністерство готове запросити зовнішніх аудиторів для перехресної перевірки.

Він також запевнив, що до його 100 днів на посаді «все буде на своїх місцях».

Схожі новини