Передплата 2024 «Добрий господар»

Словаччина може припинити військову підтримку України

  • 21.11.2023, 17:50
  • 404

Парламент підтримав політичну програму, яка обіцяє припинити державну військову допомогу Україні, скоротити бюджетний дефіцит і запровадити новий банківський збір

Фото із сайту Pexels
Фото із сайту Pexels

Парламент Словаччини висловив довіру уряду Роберта Фіцо.

Фіцо переміг на виборах у вересні завдяки кампанії, яка була спрямована на критику ЗМІ, західних партнерів і ліберальної політики. 25 жовтня президент Зузана Чапутова призначила його прем'єр-міністром вчетверте.

Коаліція Фіцо об'єднує його ліву, соціально-консервативну партію SMER-SSD з меншою лівою партією та невеликою націоналістичною партією.

Минулого тижня коаліція ухвалила свою політичну програму, а у вівторок, 21 листопада, парламент підтримав її вотумом довіри.

Програма обіцяє спеціальний податковий збір на банківські прибутки та заходи щодо зниження відсоткових ставок за іпотечними кредитами. Спеціальні збори будуть призначені для надприбутків в інших невизначених секторах.

Програма також передбачає передвиборчу обіцянку Фіцо припинити офіційну військову допомогу Словаччині Україні та домагатися припинення бойових дій, визнаючи при цьому міжнародні кордони України.

Вона також підтвердила протидію скасування національного права вето держав-членів Європейського Союзу або переходу до мажоритарного голосування в більшій кількості сфер.

Схожі новини