Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Українські захисники продовжують наступ на Бахмутському напрямку, — аналітики

  • 05.11.2023, 09:15
  • 564

ЗСУ продовжують наступальні дії на Мелітопольському (захід Запорізької області) і Бахмутському напрямках

Фото ілюстративне Генштабу ЗСУ
Фото ілюстративне Генштабу ЗСУ

Про це йдеться в огляді американського Інституту вивчення війни.

Зокрема, українські сили просунулися вздовж лісової лінії на північ від Кліщіївки (7 км на південний захід від Бахмута) і закріплюються у цьому районі.

Водночас 4 листопада армія рф продовжила наступальні операції в районі Авдіївки й домоглася підтверджених успіхів. На геолокаційних кадрах, опублікованих 3 і 4 листопада, видно, що російські війська незначно просунулися в напрямку залізниці на південний схід від Степового (8 км на північний захід від Авдіївки), а також на захід від Красногорівки (9 км на північ від Авдіївки).

Також в огляді ISW йдеться, що станом на 4 листопада українські сили контратакували російські наступи на Авдіївському напрямку, зокрема біля залізниці на північ від Авдіївки.

Аналітики також повідомили, що російські війська рили тунелі, щоб знищити українські позиції і завдати раптового удару на Авдіївському напрямку. У таких операціях використали нерегулярне збройне формування «Дика дивізія», частково укомплектоване колишніми бойовиками ПВК «Вагнер», які викопали 160-метровий тунель до українських позицій поблизу Авдіївки.

Схожі новини