Передплата 2024 «Добрий господар»

«Фундація Кредо» розпочинає проект з підтримки підприємництва для школярів Львова

  • 01.11.2023, 10:47
  • 529

«Фундація Кредо», корпоративний благодійний фонд Кредобанку, розпочинає освітній проект із заохочення шкільного підприємництва та розвитку фінансової грамотності старшокласників Львова «Сміливість бути» спільно з Центром професійного розвитку педагогічних працівників Львова

Відповідний меморандум між фондом та управлінням освіти Львівської міської ради був укладений у Всесвітній день ощадності.

Учасниками першого етапу проекту стануть майже 600 дітей із 29 львівських шкіл, у яких викладають фінансову грамотність. Мета проекту — заохотити учнів старших класів до підприємництва через поєднання цікавої теорії з динамічною практикою.

Проект триватиме із жовтня 2023 року до березня 2024 року та складатиметься з таких етапів:

— Презентація для вчителів-амбасадорів проекту (відбулася у жовтні);

— Зустрічі учнів з успішними підприємцями;

— Онлайн-курс відеолекцій з підприємництва;

— Конкурс бізнес-ідей та проектів шкільних команд.

Головними призами для переможців стане поїздка до Варшави, а також гранти від фонду на реалізацію шкільних бізнес-ідей.

«Фундація Кредо» вбачає розвиток української молоді як один з ключових елементів своєї стратегії діяльності. Проєкт «Сміливість бути» для учнів старших класів Львова — це наш перший крок із промоції вільного підприємництва, яке є рушієм економіки у будь-якій цивілізованій країні світу і надзвичайно потрібне для розвитку економіки України. Ми сподіваємось, що наш освітній проект, що поєднує цифрове навчання, зустрічі з представниками бізнесу та конкурс бізнес-ідей стане корисним для школярів. Після реалізації пілотного проекту у Львові плануємо зробити його загальноукраїнським", — говорить голова БО «Благодійний фонд «Фундація Кредо» Соломія Говоруха.

Довідка:

Кредобанк заснований у Львові у 1990 році, віднесений Національним банком України до системно важливих банків України та входить до фінансової групи PKO Bank Polski — найбільшої фінансової інституції Польщі та однієї з найбільших фінансових груп Центрально-Східної Європи. Домінуючий підрозділ групи — найбільший банк Польщі PKO Bank Polski зі 100-літньою історією, один з найстійкіших банків Європи за результатами стрес-тестів Європейської адміністрації банківського нагляду (липень 2021 р.).

Кредобанк пропонує повний спектр послуг для роздрібних клієнтів, підприємств малого, середнього та великого бізнесу України. Банк активно кредитує малий, середній та великий бізнес, пропонуючи низку спеціальних програм та грантів у межах співпраці з ЄБРР та Європейською комісією, а також бере активну участь в державних програмах підтримки українського бізнесу. Банк має кредитний рейтинг за національною шкалою на найвищому рівні uaAAA зі стабільним прогнозом та короткостроковий кредитний рейтинг банку на найвищому рівні uaK1 від агентств «Стандарт-Рейтинг» та «Експерт-Рейтинг».

Пресслужба АТ «Кредобанк»

Схожі новини