Передплата 2024 ВЗ

Волонтери Кредобанку та «Фундація Кредо» провели понад 80 уроків фінансової грамотності у рамках Global Money Week

  • 26.03.2024, 10:02
  • 320

«Фундація Кредо», корпоративний благодійний фонд Кредобанку, разом з 50 волонтерами-працівниками банку провели понад 80 уроків фінансової грамотності для більш як 4500 школярів Львова, Вінниці та Запоріжжя у рамках всесвітньої інформаційної кампанії «Всесвітній тиждень грошей» (Global Money Week), яка цьогоріч відбувалася у світі та в Україні 18−24 березня

Головною темою уроків від волонтерів Кредобанку стали збереження коштів та платіжна безпека при розрахунках в інтернеті. Школярі дізналися про те, які дані платіжних карт є конфіденційними, як захистити кошти при онлайн-платежах, як захистити мобільні пристрої та облікові записи у соцмережах та як не піддаватися на різноманітні онлайн-шахрайства. Більшість уроків відбулася для учнів 8−9-х класів.

«Цьогоріч ми вперше вирішили системно організувати уроки з фінансової та платіжної грамотності для школярів від волонтерів Кредобанку. Завдяки співпраці з управлінням освіти Львова наші зустрічі з нагоди Global Money Week погодилися прийняти більш як 90 шкіл та інших навчальних закладів Львова. Наші волонтери із задоволенням ділилися корисними знаннями зі школярами та були приємно вражені цікавості дітей до таких тем. „Фундація Кредо“ продовжує постійну роботу та готує нові освітні ініціативи з фінансової грамотності для молоді», — говорить голова БО «Благодійний фонд «Фундація Кредо» Соломія Говоруха.

Global Money Week (Всесвітній тиждень грошей) — щорічна міжнародна освітня кампанія, метою якої є розвиток фінансової свідомості дітей та молоді, формування необхідних знань, умінь, поведінки та ставлення, необхідних для прийняття розумних та зважених фінансових рішень, що дасть змогу досягти фінансового добробуту та стійкості. Офіційна тема кампанії у 2024 році - «Захистіть свої гроші, убезпечте своє майбутнє». Координатором Global Money Week в Україні є Національний банк України.

Довідка:

Кредобанк заснований у Львові у 1990 році, віднесений Національним банком України до системно важливих банків України та входить до фінансової групи PKO Bank Polski — найбільшої фінансової інституції Польщі та однієї з найбільших фінансових груп Центрально-Східної Європи. Домінуючий підрозділ групи — найбільший банк Польщі PKO Bank Polski зі 100-літньою історією, один з найстійкіших банків Європи за результатами стрес-тестів Європейської адміністрації банківського нагляду (липень 2021 р.).

Кредобанк пропонує повний спектр послуг для роздрібних клієнтів, підприємств малого, середнього та великого бізнесу України. Банк активно кредитує малий, середній та великий бізнес, пропонуючи низку спеціальних програм та грантів у межах співпраці з ЄБРР та Європейською комісією, а також бере активну участь в державних програмах підтримки українського бізнесу. Банк має кредитний рейтинг за національною шкалою на найвищому рівні uaAAA зі стабільним прогнозом та короткостроковий кредитний рейтинг банку на найвищому рівні uaK1 від агентств «Стандарт-Рейтинг» та «Експерт-Рейтинг».

Пресслужба АТ «Кредобанк»

Схожі новини