Передплата 2024 ВЗ

«путін хоче дестабілізувати світ і знищити демократію»

  • 27.10.2023, 17:34
  • 725

Порошенко в ефірі хорватського телеканалу N1 заявив, що мета путіна — дестабілізація всього світу і руйнування демократії. Він наголосив, що війна росії проти України та атаки ХАМАСу на Ізраїль мають одну й ту ж мету. Саме тому цивілізований світ має посилити підтримку України і дати спільну відсіч усім проявам тероризму

«путін і росія безпосередньо причетні до атаки ХАМАС. путін і терористи мають такий же намір, і я можу вам підтвердити, що бойовики Вагнера були серед інструкторів, які навчали терористів ХАМАС. Терористи ХАМАС і путін мали на меті посіяти страх серед усіх — серед українців, серед європейців, серед ізраїльтян. Прикладом може бути візит терористів ХАМАС до москви. І це яскравий доказ того, що терористи росії, Ірану, Північної Кореї та ХАМАСу дуже тісно співпрацюють, тому що мета путіна — дестабілізувати світ, дестабілізувати та знищити світ свободи та демократії. Єдиний спосіб, як ми можемо ефективно зупинити путіна, це просто зберегти нашу єдність, підтримати Україну, і це точно приведе нас до перемоги. Це пов’язано у всіх сферах, починаючи від військових об'єктів і постачання зброї, підтримки військового шляху України, і членства України в Європейському Союзі і в НАТО. Безумовно, це шлях до миру», — переконаний Порошенко.

Він також нагадав, що путін використовує як зброю ядерний шантаж, енергетичний шантаж, шантаж голодом і холодом.

«Щойно у нас була атака безпілотників на одну з українських атомних електростанцій, одну з найбільших, Хмельницьку атомну електростанцію. І це реальна загроза. Це енергетичний і ядерний шантаж путіна, тому що путін хоче зробити зброєю ядерний фактор, енергетичний фактор, фактор голоду. Тому ми переможемо не лише задля звільнення своєї землі - ми переможемо задля Європи, Хорватії, і ми дуже цінуємо підтримку, яку ми відчуваємо з боку Європейського Союзу, НАТО та Хорватії», — зазначив Порошенко. Він подякував Хорватії за надану допомогу ЗСУ, зокрема за гелікоптери Мі-8.

«Україна залишається в центрі уваги як у Раді Європейського Союзу, так і в Конгресі Сполучених Штатів. І ніякого зниження уваги ми не помічаємо», — зауважив п’ятий президент.

«Ми розуміємо і розділяємо катастрофу під час атаки ХАМАС в Ізраїлі. Але чи можна порівняти кордон із сектором Газа в 40 кілометрів — і поле бою та лінію зіткнення українсько-російської війни до 2000 кілометрів? Ми боремося проти другої за потужністю ядерної держави у світі, і ми зупиняємо їх, ми забезпечуємо контрнаступальну операцію. Зараз Авдіївка — гаряча точка, як і багато інших, як Бахмут, Куп’янськ, Вугледар, Роботине, Лівобережжя Дніпра та Херсонська область. росія намагається перевести наші ресурси в інший бік і припинити нашу контрнаступальну операцію. Це дуже важкі і жорстокі бої. За абсолютно підтвердженими даними, росія втрачає до 1000 життів російських окупантів за добу. Ми маємо значний успіх у Чорному морі. Ми знищуємо здатність росії атакувати українські цивільні об'єкти крилатими ракетами. І зараз росія планує вивести значну частину ВМС із Севастополя до Абхазії, яка знаходиться на окупованій території Грузії», — розповів Порошенко.

«Військова допомога Україні є дуже важливою, її слід розглядати не як допомогу для України, а як інвестицію в безпеку. Коли ви робите інвестиції у свою безпеку, у свою стабільність, у мир в Європі, у стабільну безпекову ситуацію, то не буде іншого виходу, як підтримати Україну. І, безумовно, треба не тільки підтримувати Україну, а й робити це вчасно. Тому що це наша спільна війна», — резюмує Петро Порошенко.

Схожі новини