Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Австралія передасть Україні новий пакет військової допомоги

  • 25.10.2023, 13:45
  • 345

Уряд Австралії за підтримки місцевої оборонної промисловості надає ще один пакет військової допомоги Україні на 20 мільйонів австралійських доларів (приблизно понад 12,7 млн доларів США)

Фото умовне із мережі
Фото умовне із мережі

Про це заявили у Міноборони Австралії.

У пакеті допомоги — обладнання для розмінування, портативні рентгенівські апарати, 3D-принтер для металу та системи протидії безпілотникам — це частина обладнання, яке розробила Австралія, і воно сприятиме обороні України.

Відомо, що розроблене у країні обладнання виробляють чотирма інноваційними австралійськими компаніями оборонної промисловості: DroneShield, Micro-X, Minelab і SPEE3D.

Також Австралія відправила у Німеччину свій літак-розвідник E-7A Wedgetail для підтримки багатонаціональних зусиль для захисту поставок гуманітарної та військової допомоги, які надходять в Україну.

«Австралія залишається непохитною у підтримці України, щоб захистити себе від незаконного та аморального вторгнення Росії», — наголосив прем'єр-міністр країни Ентоні Албанезе.

У Міноборони Австралії додали, що разом із цим пакетом загальна допомога Україні від початку повномасштабної війни досягла приблизно 910 мільйонів доларів. Йдеться і про бронетранспортери Bushmaster, важку артилерію, боєприпаси та внески до Українського гуманітарного фонду.

Схожі новини