Передплата 2024 «Добра кухня»

До кінця жовтня у Львові закриють літні тераси

З 1 листопада підприємці, які працюватимуть на літніх майданчиках, матимуть примусовий демонтаж і 800−1700 гривень штрафу

Цього року літні майданчики у Львові працюватимуть до кінця жовтня. З початку листопада усі ресторатори повинні демонтувати їх. Відповідну вказівку їм озвучили з Ратуші.

Цього сезону у Львові працює 513 літніх майданчиків. Це майже стільки само, як минулих років (щороку цифра коливається в рамках 490−550 майданчиків). Оренда за землю літніх терас залежить від зон міста: в центрі - 80−85 гривень за метр квадратний, ближній центр — 60−65 гривень за «квадрат», периферійні райони міста — 45 грн.

Як розповів у коментарі для «ВЗ» начальник відділу художнього оформлення міста та розміщення тимчасових споруд управління архітектури Львівської міської ради Віктор Пецух, після завершення сезону літні майданчики вважатимуться самовільно встановленими. У разі невиконання умов ухвали сесії, об'єкти підлягатимуть примусовому демонтажу. Чиновник каже, що після 1 листопада рестораторам дають день-два для демонтажу. Якщо вони зволікатимуть, то доведеться застосувати примусовий демонтаж. Каже, цього року процедура демонтажу літніх терас дещо змінилася: не районні адміністрації виконують роботи, а адміністративно-технічне управління мерії.

Роботи з демонтажу майданчиків традиційно виконують комунальні служби, а ресторатори повинні з власної кишені оплатити послуги демонтажу… Проте у Ратуші приховують суму демонтажу, яку беруть з кишень підприємців, мовляв, все залежить від обсягу робіт та конкретної ситуації.

У КП «Адміністративно-технічне управління» «ВЗ» повідомили, що згідно зі статтею 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення, розмір штрафу за порушення роботи літніх терас — 850 до 1700 грн.

Схожі новини