Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Новий міністр оборони Великої Британії рішуче налаштований в розширенні допомоги Україні

  • 04.10.2023, 17:16
  • 581

Петро Порошенко по завершенні Конференції Консервативної партії Великої Британії розповів про зустрічі та переговори із британськими урядовцями і політиками

«Відбулися дуже важливі зустрічі з ключовими посадовцями, які визначають оборонну і міжнародну політику британського уряду. Це і Міністр закордонних справ, великий друг України пан Клеверлі, і новий Міністр оборони Грант Шаппс, який щойно повернувся з Києва і рішуче налаштований продовжити справу Бена Воллеса щодо розширення спектра допомоги. А ми всі дуже добре пам’ятаємо, наскільки ефективні британські ракети Storm Shadow і наскільки ефективно на початку війни ми застосовували весь перелік британської протитанкової, протиповітряної і бронетехніки для оборони нашої держави», — говорить Порошенко.

«Ми твердо переконані, що буде розширена підготовка військовослужбовців Збройних Сил України, буде запроваджений обмін бойовим досвідом, будуть застосовані позиції підготовки протиповітряної оборони. І головне — Велика Британія рішуче налаштована негайно розпочати тренування пілотів F16, щоб прискорити застосування винищувачів, які вкрай потрібні для панування в повітрі і для забезпечення наступу України. Я був дуже радий почути це від Міністра оборони», — говорить Порошенко.

«Окрема довга і ґрунтовна розмова з Міністром по закупівлі озброєнь, з лідерами, з головою Консервативної партії Великої Британії, з керівником групи дружби Британії та України. Ми мали тут понад 15 зустрічей, які дозволили нам твердо бути переконаними, що Британія є і буде одним із лідерів підтримки в світі», — зазначив п’ятий президент.

«Зараз ми вирушаємо до Брюсселя. Тут ми наголошували: перемога буде неможлива без того, щоб Україна не отримала запрошення і не вступила в НАТО. Ця підтримка нам буде потрібна і в Брюсселі в штаб-квартирі НАТО, і на засіданні Парламентської Асамблеї НАТО, яка цього року буде відбуватися в Копенгагені», — нагадав Порошенко.

«Наш меседж — не росії, не бійтеся російської поразки і не бійтеся української перемоги. А головне — не бійтеся, щоб Україна стала членом НАТО. Це єдиний шлях забезпечення сталої безпеки на континенті», — резюмує Петро Порошенко.

Схожі новини