Передплата 2024 «Добрий господар»

Колишній учасник «Ігор Нескорених» Віктор Шинкарук зустрівся з курсантами академії ДПСУ

  • 28.09.2023, 10:35
  • 487

Учасник бойових дій, а нині старший викладач кафедри фізичної підготовки та спорту підполковник Вікторо Шинкарук, який у 2018 році став срібним призером міжнародних змагань для поранених військових «Ігри Нескорених» у м. Сідней (Австралія) та є багаторазовим призером національних змагань «Ігри Нескорених», зустрівся з курсантами Національної академії Державної прикордонної служби України

Фото: ДПСУ
Фото: ДПСУ

Віктор Шинкарук розповів майбутнім офіцерам-прикордонникам про своє рішення стати захисником Батьківщини та про те, як під час навчання на факультеті правоохоронної діяльності Національної академії гармонійно поєднував лекції та активне заняття спортом та навіть став трикратним чемпіоном Державної прикордонної служби України з багатоборства (2001, 2002, 2003 років). Курсанти з цікавістю слухали розповідь Віктора про те, як після випуску у 2003 році він за розподілом був направлений для подальшого проходження служби у Луганській прикордонний загін, де зустрів свою майбутню дружину — Катерину. Сьогодні родина виховує двох синів. Сім'я завжди була та залишається для офіцера підтримкою та надійною опорою.

У 2014 році військовослужбовець брав участь в обороні Луганського прикордонного загону, де набув свій перший бойовий досвід. Пізніше, під час виконання службового обов’язку на Луганщині, офіцер отримав поранення у наслідок спрацювання дистанційної протипіхотної міни. Після лікування Віктор розпочав процес реабілітації та відновлення завдяки активним заняттям спортом. Завдяки фізичному навантаженню Віктор відчуває психологічне полегшення, жагу до життя та нових перемог. Так, у 2017 році Віктор Шинкарук попав до запасного складу збірної команди України для участі в змаганнях «Ігри Нескорених» у місті Торонто (Канада). Після цього прикордонник поставив собі за мету попасти до основного складу збірної команди. У 2018 році, завдяки наполегливій праці та важким регулярним щоденним тренуванням, Віктор став членом Національної збірної України та взяв участь у міжнародних змаганнях, які проходили у місті Сідней (Австралія). Тоді у запливі на 50 метрів брасом Віктор посів друге місце, поступившись австралійцю лише 0,2 секунди, та став срібним призером.

Віктор вдало поєднує відповідальну військову службу, активні заняття спортом та турботу про родину. Він регулярно бере участь у змаганнях та частіше за все повертається з них із нагородами. На думку офіцера-прикордонника, він досягає найвищих результатів завдяки сімейній підтримці найрідніших. Під час зустрічі курсанти уважно слухали досвідченого офіцера, були активні та ставили запитання. Бесіда пройшла у невимушеній, приємній атмосфері довіри та розуміння між поколіннями.

Схожі новини