Передплата 2024 «Добра кухня»

Митники зупинили трьох українців з товарами на 1,4 мільйона гривень

  • 19.09.2023, 17:15
  • 822

18 вересня на пункт пропуску «Шегині - Медика» із Польщі прибув мікроавтобус «MERCEDES-BENZ», яким керував 55-річний громадянин України

Фото митників
Фото митників

Під час митного оформлення чоловік вказав у декларації, що переміщує особисті речі і декілька посилок.

Оглядаючи автомобіль, працівники митниці спільно з прикордонниками виявили у багажному відділенні майже 400 одиниць незадекларованих товарів на суму близько 500 тис. гривень: обручки Cartier, парфуми Dior та Armani, взуття Gucci, робот-порохотяг Cecotec тощо.

Тоді 50-річний мешканець Чернівців за кермом «MERCEDES-BENZ» прибув у «Шегині» і для митного контролю обрав смугу «зелений коридор». Так він заявив про відсутність товарів, що підлягають обов’язковому декларуванню або оподаткуванню.

Однак під час огляду транспортного засобу працівники митниці виявили 580 одиниць одягу і текстилю. Орієнтовна вартість «знахідки» — близько 600 тис. гривень.

Ще один водій «MERCEDES-BENZ» — 29-річний мешканець Прикарпаття намагався перемістити через «Шегині - Медика» майже 400 сумок та наплічників, задекларованих як «особисті речі». Попередня вартість товарів, виявлених працівниками митниці 17 вересня, становить понад 300 тис. гривень.

За цими фактами складено адміністративні протоколи відповідно до ч.2 ст.471 (Недекларування товарів, що переміщуються через митний кордон України громадянами). Санкція статті передбачає штраф 30 відсотків від вартості цих товарів.

Схожі новини