Передплата 2024 «Добра кухня»

Болгарія закупить ракети для берегової охорони через російську загрозу

  • 07.09.2023, 19:20
  • 471

Країна планує посилити берегову охорону ракетами через російську загрозу у Чорному морі

Фото із мережі
Фото із мережі

Про це заявив прем'єр-міністр Болгарії Ніколай Денков.

«Наразі ми не бачимо прямої загрози болгарським портам, але на силу відповідатимемо силою. Саме тому ми почали купувати ракети для берегової охорони, щоб ніхто не наважився наблизитися до наших чорноморських міст», — заявив Денков.

Глава уряду додав, що Болгарія повинна розвивати свої військово-морські сили, аби вони були достатньо готові для захисту країни.

За його словами, національний інтерес Болгарії полягає у тому, щоб лінія фронту й рф були якомога далі від кордонів країни.

«російські політики неодноразово говорили, що після України на черзі балтійські республіки та Молдова. Настав час болгарським громадянам розплющити очі на те, хто є агресор, який хоче відновити імперський вплив», — зауважив Денков.

Прем'єр-міністр також зазначив, що Болгарія не працюватиме із росією над будь-якими енергетичними проєктами, особливо — щодо АЕС «Белене».

За його словами, «агресор буде під європейськими санкціями протягом багатьох років», і тому для країни найкраще продати обладнання нереалізованої атомної електростанції Україні.

Схожі новини