Передплата 2024 «Добра кухня»

«У надзвичайно важких умовах залишився патріотом та Людиною з великої літери»

  • 06.09.2023, 14:43
  • 633

Петро Порошенко на своїй сторінці у Facebook висловив співчуття з приводу смерті колишнього політв'язня російського режиму, науковця Ігоря Козловського

«До наших щоденних втрат додалася ще одна… дуже важка. Сьогодні вночі через серцевий напад пішов у засвіти Ігор Козловський — релігієзнавець, історик, колишній політвʼязень, світла та мудра людина. З Ігорем ми були добре знайомі. У січні 2016 року його схопили окупанти в рідному Донецьку. А далі — далі були 700 днів полону, жорстокі катування та нелюдські умови. Через всі ці тортури могла пройти тільки сильна духом людина. Таким був Ігор Анатолійович», — згадує Порошенко.

«У надзвичайно важких умовах він залишився патріотом та Людиною з великої літери. Дуже добре памʼятаю день, коли нам вдалося витягнути українців з полону, серед них був й Ігор. Після звільнення він дуже багато робив для підтримки родин полонених, звільнення заручників і головне — для звільнення Донбасу, інформуючи наших міжнародних партнерів про злочини окупантів», — пише п’ятий президент.

«У темні часи Бог забирає світлих людей. Щирі співчуття рідним та друзям. Вічна памʼять Ігорю. Спочивай з миром, друже», — пише Порошенко.

Схожі новини