Передплата 2024 «Добра кухня»

Представника Ватикану викликають «на килим»: причина

  • 30.08.2023, 16:51
  • 816

Міністерство закордонних справ Литви запрошує представника Ватикану в Литві на переговори у зв’язку з висловлюваннями Папи Франциска у Санкт-Петербурзі, в яких він вихваляє велич російської імперії

Про це заявила прессекретар МЗС Литви Пауліна Левіцкіте, повідомляє Цензор. НЕТ з посиланням на LRT.

«Міністерство закордонних справ запросило Апостольського нунція на співбесіду на початку вересня, коли архиєпископ Петар Раїч повернеться з відпустки», — сказала вона.

Після заяв Папи посольство Литви при Святому Престолі представило доводи апостольської нунціатури в Києві про те, що вона «категорично відкидає подібні інтерпретації, оскільки Папа Франциск ніколи не заохочував імперіалістичні ідеї». Посольство не надало дипломатичної оцінки позиції Литви.

Левіцкіте стверджує, що посольство не погодило з міністерством цю позицію.

Нагадаємо, 25 серпня Франциск виступив перед учасниками X Всеросійського дня католицької молоді в Санкт-Петербурзі. У своїй промові понтифік заявив: «Ніколи не забувайте про спадщину. Ви — нащадки великої росії: великої росії святих, правителів, великої росії Петра I, Катерини II, тієї імперії - великої, освіченої, великої культури та великої людяності. Ніколи не відмовляйтеся від цієї спадщини. Ви — нащадки великої Матінки росії, крокуйте вперед з цим. І дякую вам — дякую за ваш спосіб бути, за ваш спосіб бути росіянами».

Схожі новини