Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Києві повідомили підозру бізнесмену, який переказав до бюджету росії понад 50 млн рублів, — СБУ

  • 29.08.2023, 17:10
  • 852

СБУ повідомила про підозру власнику київської торговельної компанії, який причетний до фінансування збройної агресії Росії. Він сплатив до бюджету держави-агресора понад 50 млн рублів

Фото СБУ
Фото СБУ

Йдеться про бізнес-структуру, яка імпортує і продає в Україні кліматичну техніку зі Східної Азії.

За даними слідства, власник цього підприємства є засновником ще двох торговельних компаній у москві.

Напередодні повномасштабного вторгнення рф він виїхав до однієї з європейських країн, звідки координує свій бізнес, зокрема — на території країни-агресора.

Відтак за вказівкою бізнесмена підконтрольні йому російські компанії продовжили свою комерційну діяльність після 24 лютого 2022 року і переказували мільйонні суми до бюджету РФ у вигляді податків.

Тільки протягом минулого року він профінансував державний бюджет країни-агресора на понад 50 млн російських рублів.

За даними слідства, фактичне «операційне» управління підприємствами, зокрема, у росії, здійснювала із Києва фінансова директорка столичної компанії фігуранта. На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили власнику підприємств та його підлеглій про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 111−2 Кримінального кодексу України (пособництво державі-агресору, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Оскільки ворожий поплічник перебуває за межами України, вживають комплекс заходів для його притягнення до відповідальності.

Щодо спільниці фігуранта — йдеться про обрання їй запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми із конфіскацією майна.


Джерело:

Схожі новини