Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Пйотр Зентара — перший поляк, який став почесним громадянином Дрогобича

Підприємство, яке він очолює, надало гуманітарної допомоги Україні на 1 млн 200 тис. євро

Міський голова Дрогобича Тарас Кучма (ліворуч) вручає Пйотру Зентарі відзнаку.
Міський голова Дрогобича Тарас Кучма (ліворуч) вручає Пйотру Зентарі відзнаку.

Ще 22 червня ц. р. на своєму сесійному засіданні депутати Дрогобицької міської ради проголосували за присвоєння звання «Почесний громадянин Дрогобича» багаторічному голові правління акціонерного товариства «Краківський водоканал» Пйотру Зентарі. Він став тридцять шостим і першим поляком у списку вшанованих у такий спосіб людей, серед яких є такі відомі постаті, як, наприклад, сьогоднішній віцеректор Львівського католицького університету та багатолітній політв'язень радянських концтаборів Мирослав Маринович, письменник Роман Іваничук, професор Дрогобицького педагогічного університету імені Івана Франка Михайло Шалата…

Розчулений виявом такої поваги Пйотр Зентара подякував дрогобицькій громаді за визнання своєї праці, скерованої на розвиток побратимських стосунків Дрогобича та Кракова. Свідоцтво про почесне звання вирішили вручити у знакову для України пору, на святі Державного прапора та Дня Незалежності нашої держави. На запрошення мерії для участі у святкуваннях до міста прибула представницька делегація з Кракова на чолі з президентом польського міста Яцеком Майхровським. Гості з Польщі взяли участь в урочистій сесії Дрогобицької міської ради, на якій була присутні й Генконсулка Республіки Польщі у Львові Еліза Дзвонкевич.

Яцек Майхровський розповів про небачену підтримку, яку жителі його міста виявляють Україні з першого дня широкомасштабного вторгнення. Отримана з Кракова гуманітарна допомога для України вимірюється багатьма мільйонами злотих. Лідером цієї доброї справи краків'ян є очолюваний Пйотром Зентарою колектив Краківського водоканалу, який свої взаємини з Дрогобичем розпочав із відналагодженої з 2017 року співпраці з КП «Дрогобичводоканал».

Отримавши з рук міського голови Дрогобича Тараса Кучми відзнаку, Пйотр Дзєнтара відзначив виняткову роль, яку в розвитку побратимських стосунків двох міст відіграє громадянська позиція Яцека Майхровського, великого друга України. Вони 21 рік працюють разом на благо Кракова. Підприємство, яке очолює пан Пйотр, надало гуманітарної допомоги Україні на 1 млн 200 тис. євро.

Подячне слово Пйотра Зентари.
Подячне слово Пйотра Зентари.

Пйотр Зентара — головний, але не єдиний, кого відзначено на урочистій сесії у Дрогобичі. Добре подбали про логістику гуманітарної допомоги, яка з Польщі надходить для потерпілих від рашистського повномасштабного нападу українців, знаний у Дрогобичі підприємець Юрій Мацигін та член української громади Перемишля Павел Хомік. Їм, а також очільнику патрульної служби у місті, нацгвардійцю Миколі Цурановичу та Адаму Хлопеку, керівнику суботньої школи польської мови імені королеви Ядвіги в Дрогобичі, також вручено відзнаки.

Схожі новини