Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Питання суверенітету і територіальної цілісності України не обговорюється»

  • 21.08.2023, 10:33
  • 658

Принцип в міжнародних перемовинах «нічого про Україну без України» — непорушний. Тому ніхто з наших партнерів не обговорює питання обміну суверенітету і територіальної цілісності України на членство в НАТО

Про це Петро Порошенко сказав в інтерв'ю CNN Португалія.

Він назвав помилкою заяву щодо можливості певних територіальних поступок з боку України в обмін на майбутнє членство в НАТО. «Питання закрито. Це була помилка», — сказав Порошенко.

«Ніхто не обговорює питання суверенітету і територіальної цілісності України. Під час свого президентства я встановив дуже важливий принцип: нічого про Україну без України», — наголосив він.

Петро Порошенко додав, що з відповідною заявою виступив і Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг. «Майбутнє України в руках України», — наголосив п’ятий президент України.

«Але ми маємо в цьому істотний позитивний момент. Я вважаю важливим, що навіть у найвищому кабінеті міністрів НАТО ведуться розмови про однозначну можливість вступу нашої країни до НАТО найближчим часом», — зазначив Порошенко.

«В цій ситуації я думаю, що ми, українці, готові наполегливо працювати і боротися за цей рік. І я не бачу причин, чому Україна не отримає офіційне запрошення до Альянсу на наступному саміті у Вашингтоні. Принаймні ми докладаємо всіх зусиль для цього», — зазначив він.

Схожі новини